DEMONSTRASI BANTAH JUDI BOLA !!!!!!!!!!!

Khas Untuk Seorang Pejuang

Selasa, 31 Ogos 2010

DEWAN PEMUDA PAS KAWASAN TAWAU BERSAMA DEKATI PEMUDA- PEMUDI DI MALAM KEMERDEKAAN

SELASA- Malam 30 Ogos 2010 tepat jam 9.35 malam, Ajk dan Exco Dewan Pemuda PAS Kawasan Tawau turun temui pemuda pemudi pada malam merdeka. Lebih kurang 30 orang Ajk Pemuda termasuklah Skuad Tentera Merah Unit Amal turun bersama bagi menyampaikan dakwah yang dibawa oleh PARTI ISLAM.

Risalah Shoutul Syabab dan Warta Tawau Buah Tangan buat pemuda pemudi pada malam merdeka

Antara AJK Pemuda yang hadir

Bersama bertemu Pemuda Pemudi
Lokasi Operasi : Highway (Bandar Tawau)

Selepas sejam operasi di Highway kami bergerak ke Taman Muhibbah Tawau (Taman Baru)
meninjau keadaan tempat tersebut.

Taman Awam Muhibbah (Taman Baru) lokasi kedua kami meninjau keadaan tempat tersebut

Setengah jam meronda kawasan namun tiada apa-apa dijumpa mana-mana pasangan yang mencurigakan.Operasi Ops Maksiat di Taman Awam Muhibbah (Taman Baru) selesai tepat jam 12 malam.

Moga usaha dakwah pada hari kemerdekaan pada kali ini dapat memberi kesedaran kepada anak-anak muda khususnya pemuda yang punya pasangan masing-masing, seterusnya dapat mengurangkan gejala-gajala sosial dimana statistik anak luar nikah melayu yang didaftarkan seluruh negara sehingga tahun 2009 seramai 17,303. Dalam tempoh tahun lalu JPN mencatatkan 74, 723 anak luar nikah orang melayu/islam, ini tidak termasuk kes buang bayi yang dilaporkan kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Dengan cara penyebaran risalah lah kita dapat menyampaikan nasihat atau dakwah kita kepada pemuda-pemudi sepertimana yang pernah diriwayatkan oleh Imam Hassan Al Banna, Bila mana kita tidak mampu nak sampaikan dakwah dalam cara lisan, gunakan penulisan, kalau tidak mampu menulis pun, cetak tulisan dengan cetakan terbaik buat edaran kepada sasaran yang sedang penasaran dengan kemelut maksiat dunia pada akhir zaman ini.

#Dewan Pemuda PAS Kawasan Tawau menyeru kepada semua para yang terlibat dalam membanteras gejala maksiat agar teruskan tanggungjawab anda, mainkan peranan anda sebagai penguatkuasa. Jika ingin lihat anak muda kita sehat dari gejala maksiat, janganlah leka, bangunlah dari tidur serta fikir-fikirlah apa sudaj jadi kepada anak muda sekarang...khususnya buat wanita yang sudah jatuh maruah kesuciannya..
Tiada ulasan:

Catat Ulasan